Webbutveckling är processen att bygga en webbplats. Den omfattar ett antal färdigheter, inklusive kodning och design, för att skapa en dynamisk och tilltalande online-upplevelse.

De primära hårda färdigheterna för webbutvecklare är kodning, vilket innebär att skriva kod för att få webbplatser att fungera. Webbutvecklare måste också känna till de senaste programmeringsspråken och ramverken. De kan läsa onlinebloggar eller delta i konferenser för att hålla sig uppdaterade om den senaste utvecklingen inom sitt område.

Mjukvaruverktyg: Textredigerare, webbläsare med mera

Programmerare behöver använda en mängd olika programvaror för att skapa och testa koden för sina webbplatser. De bör ha en textredigerare för HTML, JavaScript eller andra kodningsspråk, en webbläsare för att visa webbplatsen och en lokal webbserver för testning och felsökning. Arbeta med kunder: En webbutvecklare arbetar för en mängd olika kunder, från småföretag till stora företag. De träffar kunden, fastställer projektets omfattning och utvecklar webbplatsen i enlighet med detta. De följer projektets utveckling och ser till att det uppfyller alla krav.

Projektledning: En webbutvecklare arbetar ofta som frilansare eller ingår i ett internt team och jonglerar med flera projekt samtidigt. De planerar varje webbplats, undersöker funktioner, testar dem när de utvecklas och testar deras prestanda när webbplatsen tas i drift. Förståelse för responsiv design: Idag visas de flesta webbplatser på mobila enheter och är utformade för att reagera på användarens enhet och beteende. Genom att lära sig responsiv design kan en webbutvecklare bygga en webbplats som visas korrekt på alla enheter.

För att komma igång med utveckling av webbsidor

Vebsidutveckling är processen att skapa en webbplats. Den inbegriper en mängd olika färdigheter, inklusive layout, design och interaktivitet. Den fokuserar också på responsivitet, vilket säkerställer att din webbplats ser bra ut på olika enheter. Innan du börjar bygga din webbplats är det viktigt att planera dina mål och din målgrupp. Detta hjälper dig att fastställa en riktning för utvecklingen av din webbplats och undvika vägspärrar på vägen.

Du kan börja med att ta fram en wireframe, ett visuellt verktyg som hjälper dig att se hur din webbplats kommer att se ut på varje sida. Dessa kan skapas med hjälp av whiteboards, en datorskärm eller ett program som Invision eller Slickplan.

För att komma igång med HTML

Det första du behöver göra är att lära dig att skriva enkel HTML, som är det grundläggande markup-språket som används för att skapa webbsidor. Du kan göra detta med en grundläggande textredigerare på din dator, till exempel Notepad eller TextEdit.

HTML-taggar används för att strukturera text, lägga till bilder och länkar med mera. Du kan öppna en tagg genom att skriva dess namn, till exempel img src=”min bild”> eller a href=”min länk”>. Du kan också stänga en tagg genom att skriva en spegelbild av dess öppna motsvarighet, till exempel /img> eller /a href>.

Hur man använder div>-elementet och CSS

div>-elementet är en HTML-behållare som gör det möjligt att styla olika delar av en webbsida separat. Det gör att du kan lägga till färger, ändra typsnitt och infoga bakgrunder. Dessutom kan div>-elementen användas för att skapa formulär och se till att din webbsida är optimerad för skärmar på mobila enheter.

Väckapplikationsutveckling – Hur man skapar en prototyp av en webbapplikation

  • Identifiera och formulera problemetAtt ha en idé om vilken typ av app du vill bygga börjar med att förstå vad människor behöver.
  • Du kan göra detta genom att brainstorma produkter som tar itu med ett kundproblem.
  • Samla sedan in feedback från användare genom användarforskning och validering av din webbapprototyp.
  • Detta kommer att hjälpa dig enormt i utvecklingsfasen.

Grunderna för utveckling av webbapplikationer

Väckapputveckling är processen att skapa en applikation som körs i en webbläsare och är tillgänglig för alla internetanvändare. Denna metod för att skapa appar är allmänt föredragen av företag eftersom den sparar tid och pengar, och den är också kompatibel med olika operativsystem. Webbapplikationer är en nyckelkomponent för många företags framgång, särskilt de som är mobilt inriktade eller som erbjuder onlineprodukter och -tjänster. Det handlar bland annat om e-handel, bankverksamhet, underhållning, utbildning med mera.

Det finns några olika typer av webbapplikationer: statiska webbapplikationer, enkelsidiga applikationer och progressiva webbapplikationer (PWA). Om du förstår skillnaderna mellan varje typ av app kan det hjälpa dig att välja det bästa alternativet för ditt företags behov.

Single Page Web Apps – Dessa appar skapas vanligtvis med hjälp av HTML och CSS. De kräver inte att en sida laddas om för att uppdatera innehållet, vilket gör dem snabbare och effektivare.

Dessa appar är ett utmärkt alternativ för företag som behöver en lättanvänd, snabb och anpassningsbar användarupplevelse. Exempel på detta är Evernote, en populär webbapp för anteckningar som gör det möjligt för studenter och kontorschefer att kategorisera och klippa artiklar som de vill läsa senare.

Prototypningsfasen är en viktig del av utvecklingsprocessen för webbappar. Under det här skedet skapar du en uppsättning wireframes som ger dig en uppfattning om hur din app kommer att se ut och fungera. När du har en uppsättning wireframes kan du börja brainstorma idéer för användargränssnittet. Med hjälp av dina kreativa färdigheter och din fantasi kan du utforma ett dynamiskt användargränssnitt som kommer att visas i appen för att reagera på specifika åtgärder som utförs av användarna. Detta kommer att göra det roligare och mer interaktivt för användarna att använda appen.

För att komma igång med WordPress-utveckling

WordPress är en populär webbplattform som driver många av världens webbplatser. Plattformen är också mycket anpassningsbar, vilket gör den till ett utmärkt val för alla som vill skapa sin egen webbplats eller blogg.

Utveckling för WordPress innebär att skriva kod som hjälper till att få programvaran att fungera. Det kräver kunskap om en mängd olika programmeringsspråk, bland annat HTML och CSS. Du kanske också vill känna till JavaScript, som används för att lägga till interaktivitet och logik på webbsidor.

Det finns tre huvudområden för WordPress-utvecklare: kärnprogramvaran, plugins och teman. Du kan arbeta inom alla dessa utvecklingsområden, men om du är ny i WordPress kan det vara lättare att börja med ett fokusområde.

Kärnprogramvara:

WordPress core är den programvara som kör din webbplats. Utvecklare som arbetar med den här programvaran är ansvariga för att uppdatera den regelbundet och upprätthålla kompatibilitet med aktuella versioner av plattformen.

Detta inkluderar testning och implementering av felrättningar för att säkerställa att alla aspekter av systemet fungerar korrekt. Det innebär också att se till att plugins och teman fungerar korrekt med den senaste versionen av WordPress.

Plugins:

WordPress-plugins liknar teman på så sätt att de ”kopplas in” i din WordPress-webbplats och utökar dess funktionalitet. Till skillnad från teman ändrar de dock inte centrala WordPress-filer, så du kan hålla dem uppdaterade utan att förlora funktionalitet.

Teman:

Skapa teman kan vara roligt och givande för alla WordPress-utvecklare. Det är en möjlighet att använda dina HTML-, CSS- och JavaScript-färdigheter när du bygger din egen skräddarsydda mall. Det är dock viktigt att testa ditt tema innan du släpper det till allmänheten. Du kan göra detta genom att sätta upp en utvecklingsmiljö på din dator och testa det innan du distribuerar det till en levande webbplats.

Vad du behöver veta om WordPress-utveckling

  • WordPress-utveckling innebär att du utvecklar teman och plugins för världens mest populära innehållshanteringssystem.
  • Det kräver kunskaper i HTML, CSS och PHP samt JavaScript.
  • En god förståelse för dessa språk hjälper dig att skriva kod som fungerar med WordPress utan att du behöver göra några ändringar när det uppdateras.
  • Det förbättrar också din förmåga att felsöka och underhålla webbplatser.
Hårda färdigheter