Webbutveckling är processen att skapa webbplatser och applikationer som fungerar på internet. Det handlar om att använda programmeringsspråk och verktyg för att skapa webbplatser och appar som är tillgängliga för användare över hela världen.

De som vill bli webbutvecklare måste ha starka färdigheter i design och kodning. Men de måste också veta hur man hanterar flera projekt, hanterar sina scheman och arbetar med andra team. Det bästa sättet att komma igång är att lära sig ett programmeringsspråk. Det kan man göra genom att gå en kurs eller genom att skriva in sig i ett onlinecommunity. Ett bra ställe att börja är Team Treehouse, ett prenumerationsbaserat online-lärandeprogram som erbjuder kurser i ämnen som JavaScript och Python. Det har också ett stort bibliotek med lektioner och nedladdningsbara resurser för nybörjare.

Det är också ett bra ställe att ställa frågor och chatta med andra utvecklare. Stack Overflow är en annan resurs, särskilt för dem som är nybörjare inom kodning. Det finns många andra kostnadsfria utbildningswebbplatser som hjälper dig att lära dig webbutveckling. TutorialsPoint och Khan Academy är två utmärkta exempel på alternativ för onlineutbildning. Webbutvecklare måste hålla jämna steg med den ständigt föränderliga tekniken, så det är viktigt att de omfamnar en inlärningskultur och håller sig informerade om nya trender. Detta inkluderar att hålla sig uppdaterad om de bästa metoderna för webbutveckling och införliva dem i sina projekt.

Förstå grunderna för utveckling av webbsidor

Vebsidutveckling är processen att skapa webbsidor som är synliga på internet. Detta innebär att utforma, skriva och testa kod i olika kodningsspråk som HTML, CSS, JavaScript och PHP. Användning av HTML-taggar för att styra layout, formatering och struktur på en webbplats är en viktig del av webbutvecklingsprocessen. Om du förstår hur dessa taggar fungerar kan du skapa unika webbplatser och anpassa befintliga mallar.

HTML är ett programmeringsspråk som gör att du kan skapa och hantera text, grafik, länkar och andra medier på din webbplats. Det används ofta tillsammans med CSS, som gör att du kan styla och ändra utseendet på din webbplats.

Kodnings- och utvecklingsverktyg

Webbutvecklare använder en mängd olika verktyg för att underlätta utvecklingsprocessen. Dessa inkluderar wireframes och prototyper, som är visuella verktyg som visar var innehåll, bilder, formulär och andra element kommer att placeras på en webbsida. Wireframes är ett utmärkt sätt att visualisera din design och få feedback innan du går vidare med den faktiska webbplatsen. De gör det också lättare för dig att kommunicera vad du vill till din webbutvecklare.

Prototyper liknar wireframes, men de har olika nivåer av trovärdighet och fungerar som en representation av hur en verklig webbplats kan se ut. De är ett bra sätt att få feedback från andra i din organisation och används ofta för att visa upp ditt arbete innan du presenterar det för allmänheten.

Kurser i webbutveckling

Kurser i webbutveckling är ett utmärkt sätt att lära sig de färdigheter du behöver för att starta en karriär inom webbutveckling. De erbjuder en omfattande översikt över alla aspekter av branschen, inklusive front-end- och back-end-teknik.

Du hittar en mängd olika online-kurser i webbutveckling på Coursera som kan hjälpa dig att komma igång med denna spännande bransch. Många av dessa kurser undervisas av yrkesverksamma personer från det verkliga livet, och de ger en omfattande inlärning som förbereder dig för arbetslivet.

FreeCodeCamp: HTML, CSS och JavaScript

Om du vill bygga en webbplats från grunden, men inte vet var du ska börja, är detta den perfekta kursen för dig! Den tar dig igenom grunderna i HTML, CSS och JavaScript med praktiska övningar. Du lär dig att skapa en webbsida, infoga tabeller och multimedia, bädda in innehåll och använda CSS flexbox och grid för att styra layouten på dina webbsidor.

På FreeCodeCamps webbplats finns inga föreläsningsvideor, så du kan ta kursen i din egen takt. De delar upp sina handledningar i lättförståeliga segment som inte tar mer än 15 minuter vardera.

Under vecka 6 får du lära dig grunderna för att utforma webbapplikationer. Du lär dig om de olika metoderna för att bygga webbplatser, hur du gör din kod syntaktiskt korrekt och hur du bygger webbplatser som är tillgängliga för alla.

Webbutveckling är en av de mest efterfrågade färdigheterna i teknikbranschen och kan öppna dörrar i en mängd olika branscher. Det är också en färdighet som kommer att vara mycket användbar för din karriär i framtiden, eftersom antalet människor som har tillgång till Internet fortsätter att öka.

5 steg till framgångsrik utveckling av webbapplikationer

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren yrkesman är utveckling av webbapplikationer en komplex process som kräver skicklighet och tålamod. Den goda nyheten är att det finns ett brett utbud av verktyg, tekniker, metoder och standarder att välja mellan.

Utveckla en webbapplikation för ditt företag

Att utveckla en webbapp handlar inte bara om att skapa en interaktiv digital lösning, utan det handlar också om att identifiera det problem du vill lösa och definiera hur du ska leverera denna lösning. Under brainstorming-fasen är det viktigt att ha en objektiv och korrekt förståelse för din kund, det problem de har och den konkurrens som finns för liknande lösningar.

Design av en mockup eller prototyp

När du har identifierat din målmarknad och det problem som de står inför är det dags att börja utforma din webbapplikation. Detta inkluderar att skissa olika versioner av gränssnittet och att göra anteckningar.

En mockup eller prototyp är en visuell representation av hur din applikation kommer att se ut och fungera, utan någon kodning inblandad. Detta är ett utmärkt sätt att visa potentiella användare hur din app kommer att se ut och fungera innan en fullständig utvecklingsfas inleds.

Prototyper är en viktig del av mjukvaruutveckling och används vanligtvis för att validera en idé innan den byggs upp till en fullfjädrad produkt. Genom att presentera en prototyp för din publik kan du samla in feedback och iterera tills du är nöjd med resultatet.

Användning av infödd teknik

Även om inte alla webbappar fungerar på alla enheter är det viktigt att vara medveten om att de flesta native appar har en betydande fördel jämfört med sina icke-nativa motsvarigheter. Detta gäller särskilt när det gäller samarbete med specifik hårdvara och inställningar för operativsystemet.

Vad är utveckling av webbappar?

  • Väckapputveckling är processen att bygga applikationer som nås via en webbläsare.
  • De är inte plattformsspecifika och kan användas av vem som helst i världen.
  • De bästa webbapparna skapas utifrån en önskan att lösa ett befintligt problem.
  • Ofta är dessa problem sådana som nästan alla har ställts inför vid ett eller annat tillfälle.

Grunderna för utveckling av webbapplikationer

Vwebbapplikationsutveckling

En webbapplikation är en interaktiv digital programvaruapplikation som kan nås via en webbläsare på en webbplats. Det är en kraftfull lösning för att förenkla affärsprocesser, hantera data och leverera skräddarsydda upplevelser för användarna. Webbapplikationer används av både företag och privatpersoner för att uppfylla olika syften. De är utformade för att erbjuda en sömlös upplevelse som native appar med flexibiliteten och skalbarheten hos en webbläsare.

Steg för att bygga en webbapp

Först måste du utveckla en idé som löser ett verkligt problem för din målgrupp. För detta måste du göra marknadsundersökningar för att förstå problemet och dina konkurrenters produkter. Nästan ska du skapa en lista över funktioner som ska ingå i din webbapplikation. Tänk dock på att endast inkludera de funktioner som gör appen användbar för din målgrupp.

När du har en tydlig bild av hur din webbapp kommer att se ut och kännas är det dags att hitta ett team som kan hjälpa dig att omvandla dina idéer till en fullfjädrad produkt. Detta inkluderar att välja rätt teknik, att lansera en minimalt livskraftig produkt (MVP) och att testa appens funktionalitet.

Det är viktigt att testa din applikation under hela utvecklingsprocessen, och det är avgörande att utföra kvalitetssäkring innan den släpps till allmänheten. På så sätt kan du säkerställa att din webbapplikation uppfyller organisatoriska, branschmässiga och globala standarder.

För att komma igång med WordPress-utveckling

WordPress är ett kraftfullt och flexibelt innehållshanteringssystem (CMS) som kan användas för att bygga webbplatser för alla typer av företag. Plattformen erbjuder ett omfattande utbud av teman och plugins som gör det möjligt för utvecklare att anpassa en webbplats utseende, innehåll, funktionalitet och användarupplevelse.

Den underliggande programvaran är en plattform med öppen källkod som är licensierad under GPLv2. Utvecklare världen över samarbetar för att göra ändringar, lägga till funktioner och förbättra den övergripande prestandan hos detta kostnadsfria verktyg.

Det finns ett antal olika färdigheter som en WordPress-utvecklare kan behöva lära sig. Till exempel kan en god förståelse för responsiv webbdesign hjälpa till att skapa webbplatser som är kompatibla med olika skärmstorlekar. Dessutom kan en kunskap om SEO hjälpa en utvecklare att utveckla webbplatser som organiskt lockar besökare.

För att komma igång med WordPress-utveckling

En av de viktigaste aspekterna av WordPress-utveckling är att förstå plattformens kodningsstandarder. Dessa standarder är utformade för att hålla koden läsbar, sökbar och konsekvent. De hjälper också till att se till att din kod inte går sönder när WordPress uppdaterar sin kärna.

Strukturera din kod

Det bästa sättet att strukturera din kod är att använda samma namnkonventioner för funktioner, klasser och hooks i alla filer. Detta gör din kod lättläst, återanvändbar och mer tillförlitlig för framtida projekt. Det är viktigt att använda en konsekvent filorganisation, eftersom det hjälper dig att lättare navigera i dina koder och samarbeta med andra i teamet. Det möjliggör också enkel anpassning över plattformsgränserna.

Bootcamps för WordPress-utveckling

  1. WordPress är en mjukvaruplattform med öppen källkod som driver över 34 % av alla webbplatser.
  2. Det är ett extremt flexibelt verktyg för utvecklare och erbjuder ett stort utbud av teman och plugins.
  3. WordPress-utveckling kräver en grundlig förståelse för HTML, JavaScript och PHP.
  4. Detta kan man lära sig på ett antal sätt, inklusive kodningsbootcamps.

Välja WordPress-plugins

Plugins är programvara som kan användas för att anpassa din WordPress-webbplats. De kan göra din webbplats snabbare, lägga till nya funktioner och till och med hjälpa dig med SEO. Det finns tiotusentals gratis plugins i WordPress’ arkiv som kan göra nästan allt du behöver för din webbplats. Det handlar bland annat om saker som att öka säkerheten, möjliggöra en mer flexibel integration med sociala medier och förbättra SEO.

De kan också hjälpa dig att lägga till unika widgets på din webbplats. Till exempel är Visualmodos Borderless ett plugin för byggare av flera sidor som gör att du kan lägga till vittnesmål, bildskärmar och uppladdare av egna ikoner på dina sidor. Det bästa med att använda plugins på din WordPress-webbplats är att de är extremt enkla att använda. De kräver ingen expertis inom kodning och de kan laddas ner, installeras och aktiveras på bara några minuter.

Det är viktigt att välja rätt plugin för dina behov. Du bör se till att det plugin du installerar gör det du behöver och att det är kompatibelt med andra WordPress-plugins som du kanske redan har installerat på din webbplats. Du bör också leta efter ett plugin som uppdateras regelbundet och har ett starkt supportteam. Detta kan du göra genom att titta på betygshistoriken på WordPress-webbplatsen, samt en lista över aktiva installationer och lösta problem. Ju oftare ett insticksprogram uppdateras, desto bättre är det för din webbplats. Detta är särskilt viktigt av säkerhetsskäl.

Hur man kommer igång med webbutveckling